Lees verder...  


Mieke van der Meer werkt als coördinator in de terminale zorg en heeft dagelijks te maken met mensen die afscheid moeten nemen van het leven en hun dierbaren. Het ontroerende artikel van Jeroen Visser (button onder) vertelt het verhaal over een bijzondere telefoon, midden in het tsunamigebied in Japan, waarmee je kunt bellen met overledenen.

Mieke herkende vanuit haar ervaring in de terminale zorg onmiddellijk de kracht die zo’n aanpak ook in Nederland zou kunnen brengen in de rouwverwerking en stuurde in haar bevlogenheid een heel concreet beschreven wens de wereld in, via een heel lang niet gesproken Linkedin-contact bij KPN.


“Afgelopen weekend las ik in de Volkskrant het artikel over ‘de telefoon van de wind’. Ik vond dat een super inspirerend idee en ik zou heel graag iets dergelijks in onze omgeving bewerkstelligen.

Mijn schoonvader is 40 jaar in dienst geweest van de PTT, als beheerder van het postkantoor in Roelofarendsveen. Hij wordt 5 april 95 jaar. Ik zou het zo fantastisch vinden als we een telefooncel van de KPN zouden kunnen vinden om hem die met dit plan cadeau te geven. Mijn vraag is: heeft de KPN een adres/contactpersoon die ons verder zou kunnen helpen met dit idee?”


Of met deze levendige en concreet uitgewerkte wens de Law of Attraction is aangeroepen zullen we nooit weten, maar het had in ieder geval effect. KPN, die zichzelf de ‘groene verbinder’ noemt en die met het “KPN mooiste contactfonds” veel sociale initiatieven steunt om mensen met elkaar in verbinding te brengen, zag hier een natuurlijke rol voor zichzelf weggelegd. En hoewel KPN geen voorraad oude telefooncellen heeft (want verkocht), bleek KPN-er Nico van de Kuilen nog ergens een zelf opgeknapte cel te hebben staan.

En zo gebeurde het dat op een zonnige februaridag een vrachtwagen over een modderpaadje hobbelde in Roelofarendsveen en door een aantal sterke mannen een telefooncel werd geïnstalleerd in een weilandje naast een sloot.


De Nederlandse ‘telefoon van de wind’ is geboren.